20 Ekor Ayam Hangus Untuk Katering, Tindakan Gila Fazley Yaakob Terhadap Pekerjanya Menarik Perhatian Netizen

Cef selebriti popular, Datuk Fazley Yaakob mengambil tindakan terhadap salah seorang pekerja kafe miliknya, SukaSucre Bistro yang menghanguskan 20 ekor ayam.

Difahamkan, ayam tersebut akan dijadikan menu katering untuk pelanggan yang menempah pada keesokan harinya.

Fazley mendedahkan tindakannya itu menerusi salah sebuah entri terbaru yang dimuat naik di laman Instagram miliknya.

“Beberapa hari lalu, ada salah seorang crew kitchen @sukasucrebistro saya terlebih bakar dan hanguskan hampir 20 ekor ayam untuk job catering keesokan harinya.

“Berpeluh-peluh dia nak bagitau saya apa dah terjadi. Akhirnya, dia bagi tahu jugak sambil terketar-ketar. “Chef, saya mintak maaf, kalau nak berhentikan saya, saya terima!”

“Kesian pula saya tengok dia dalam keadaan seram sejuk. Saya tak mara4h pun, infact saya peluk dia dan saya cakap “it’s ok!”

“Lepas tu dia tanya saya, “Ayam hangus ni nak buang ke? Chef pot0ng lah gaji saya ok?” Saya cakap jangan risau, tak perlu buang, bagi saya.

“Saya masakkan lunch untuk semua staff @sukasucrebistro. Saya buat open-face empanadas dengan pucuk pegaga pesto cream.

“Lepas dah siap, saya terus suap crew saya yang hanguskan ayam tu! Sedap tak korang? Siapa nak rasa?” tulis Fazley panjang lebar.

Rata-rata peminat kagum dengan kerendahan hati yang ditonjolkan oleh Fazley sebagai seorang majikan.

Pengikut laman Instagram Fazley turut mendoakan agar penyanyi lagu Asmara Ini itu dimurahkan rezeki.

Video:

Beberapa hari lalu, ada salah seorang crew kitchen SukaSucre Bistro saya terlebih bakar dan hanguskan hampir 20 ekor ayam untuk job catering keesokan harinya. Berpeluh-peluh dia nak bagitau saya apa dah terjadi.Akhirnya, dia bagi tahu jugak sambil terketar2. “Chef, saya mintak maaf, kalau nak berhentikan saya, saya terima!” Kesian pula saya tengok dia dalam keadaan seram sejuk. Saya tak marah pun, infact saya peluk dia dan saya cakap “it’s ok!” Lepas tu dia tanya saya, “Ayam hangus ni nak buang ke? Chef potong lah gaji saya ok?” Saya cakap jangan risau, tak perlu buang, bagi saya. Saya masakkan lunch untuk semua staff SukaSucre Bistro. Saya buat open-face empanadas dengan pucuk pegaga pesto cream.Lepas dah siap, saya terus suap crew saya yang hanguskan ayam tu! Sedap tak korang? Siapa nak rasa?

Posted by Fazley Yaakob on Saturday, February 2, 2019

Dalam perkembangan lain, Fazley sedang giat mempromosikan single terbarunya yang berjudul Wo Ai De Ni.

Dengarkan lagu tersebut di laman YouTube dan semua pelantar digital sekarang.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: Gempak via Sinar Viral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *