“Asyik Sibuuk Jaga Bab Aurat Orang, Bab Doosa Besar Menfiitnah Orang Tak Fikir Pula…” – Fasha Mengaamuk Di Instagram Sebab Komen Ini

Maarah betul Faasha Sandha dengan seorang netizen ini. Komen yang ditinggalkan sememangnya betul-betul meluukakan perasaan dengan tuuduhan yang berbaur fitnaah.

“Siapakah Hamba Allah ni. Lagi seorang pengikut yang berhijab, cantik tapi bermulut puuaka begini. Asal apa saya buat semua salah.

“Tapi kalau orang lain? Vvip ke atau orang lain buat semua betul dimata ‘hijabista bawang’ macam diorang ni.,” tulis Faasha bengaang.

“Ahli keluarga siapakah ini? Kawan siapakah ni? Mohon nasihatkan dia. Kalau dah beenci, silakanlah unfollow. Kenapa masih follow saya?” tanya Faasha lagi.

Menurut Faasha, dia memuat naik gambarnya memakai hijab untuk mengucapkan terima kasih kepada peniaga online yang menghadiahkan hijab tersebut kepadanya.

“Saya bukan mintak dipuji. Awak juga agen peniaga kan? Kalau awak bagi hadiah pada orang, awak akan rasa dihargai bila orang tu tag kan?

“Awak memaalukan jenama perniagaan awak bila awak fitnaah dan menghiina orang macam ni. Apapun terima kasih. Asyik sibuk jaga bab aurat orang, bab doosa besar atas menfitnaah orang tak fikir pula,” tegur Faasha.

Fasha juga meminta netizen tersebut supaya ‘privaate’ kan Intagramnya kerana pada Faasha status bergambar di

Instagram netizen tersebut yang bercakap tentang ketuhaanan tidak menyamai dengan kata-kata yang keluar dari mulutnya.

Kongsi Gambar ‘Diduukung’ Oleh Aidil Aziz, Peminat Minta Faasha Sandha Jaga Batas Pergaulan

Peminat pelakon Faasha Sandha dan Aidil Aziz berharap agar mereka lebih berhati-hati dalam menjaga batas pergaulan diantara satu sama lain.

Menerusi entri di Instagram (IG), Faasha berkongsi gambar ‘didukung’ oleh Aidil dan perkara itu menimbulkan perbaalahan diantara pengikutnya.

Kongsi Gambar 'Didukung' Oleh Aidil Aziz, Peminat Minta Fasha Sandha Jaga Batas Pergaulan

“Hah, dah ringan ke sebab masa jogging tiba-tiba Pak Ngah boleh angkaat ibu?

“Apakah rahsia ibu makin ringan daripada dulu? Coming soon,” tulisnya.

Menerusi ruangan komen rata-rata mengakui tidak selesa dengan gambar yang dikongsikan oleh Faasha dan berharap dia lebih berhati-hati selepas ini ketika berkongsi gambar di media sosial.

 

Faasha dan Aidil mula rapat sejak tahun 2017 dan telah mengikat tali pertunangan pada 18 November tahun lalu.

Sumber: gempak.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *