Jika Anda Sangka Draacula Adalah Vaampire, Anda Silap. Draacula Adalah Panglima Perang Tentera Salib Yang Paling Keejam

Kisah hidup Draacula merupakan salah satu contoh bentuk manipulasi sejarah yang begitu nyata yang dilakukan Barat.

Kalau lem Rambo merupakan suatu ksyen yang kemudian dihasilkan seolah-olah menjadi tokoh yang nyata oleh Barat, tetapi Draacula merupakan sebaliknya, tokoh yang nyata wujud cuba dikaburkan menjadi fiksyen.

Bermula dari novel karya Bram Stoker yang berjudul Draacula, kisah tokoh ini mula difilemkan seperti Draacula’s Daughter (1936), Son of Draacula (1943), Hoorof of Draacula (1958), Nosferatu (1922) yang dibuat ulang pada tahun 1979 dan lem draacula yang lain yang diolah dalam bentuk yang lebih moden.

Jom kita baca sedikit teori mengenai permainan dan liciknya barat yang menggunakan kisah Draacula sebagai sesuatu untuk kelebihan mereka.

Image result for panglima dracula

Kisah Draacula sebenarnya merupakan pembesar Wallachia, berketurunan Vlad Draacul. Dalam huraian Hyphatia, kisah Draacula tidak boleh dilepaskan menjelang tempoh akhir Peerang Saliib.

Draacula dilahirkan ketika pepeerangan antara Kerajaan Turki Ottomaniah sebagai wakil Islam, dan Kerajaan Hungary sebagai wakil Kristian, dimana pepeerangan ini semakin sengit. Kedua-dua kerajaan tersebut berusaha merebutkan wilayah-wilayah yang boleh dikuasai, baik Eropah
mahupun Asia. Puncak pepeerangan ini adalah jatuhnya Konstantinopel, iaitu benteng Kristian ke dalam penguasaan Kerajaan Turki Ottomaniah.

Bijaknya Cara Barat Cuba Menipu Umat Islam Tentang Draacula Kononnya Lagenda

Dalam peristiwa Peerang Saliib, Draacula merupakan salah seorang panglima tentera Saliib. Dalam peerang inilah Draacula banyak melakukan pembuunuhan yang sangat kejaam terhadap umat Islam.

Hyphatia menganggarkan jumlah koorban kekejaaman Draacula mencapai 300 000 ribu umat Islam.

Koorban-koorban tersebut dibuunuh dengan berbagai cara yang sangat biaadab dan kejaam, iaitu dibaakar hidup-hidup, dipaaku kepalanya, dan yang paling kejaam adalah disuula. Penyuulaan merupakan cara penyiksaaan yang amat kejam, iaitu seseorang itu akan dituusuk duubur dengan kayu sebesar lengan tangan orang dewasa yang hujungnya ditaajamkan.

Maangsa yang telah dituusuk kemudian dipancangkan sehingga kayu suula tersebut menembus hingga peerut, keroongkong, atau kepala.

Image result for panglima dracula

Hyphatia mengatakan dalam bukunya :

“Ketika matahari mulai meninggi Draacula memerintahkan penyuulaan segera dimulakan. Para prajurit melakukan perintah tersebut seolah robot yang telah diprogram.”

Penyuulaan disulami dengan lolong kesaakitan dan jeritan pendeeritaan yang segera memenuhi segala penjuru tempat itu.

“Mereka, umat Islam yang malang ini sedang dijemput ajaal dengan cara yang begitu mengeerikan.

Mereka tak sempat lagi mengingat kenangan indah dan manis yang pernah mereka alami.”

Tidak hanya orang dewasa sahaja yang menjadi maangsa penyuulaan, tapi juga baayi.

Hyphatia memberikan pemaparan tetang penyuulaan terhadap bayi sebagai berikut:

“Bayi-bayi yang disuula tak sempat menangis kerana mereka kesaakitan yang amat apabila hujung kayu menembus perut kecilnya. Tubuh-tubuh koorban itu meregang di kayu suula untuk menjeemput ajaal.

Ukuran kejayaan ini dapat dilihat dengan kebanyakan masyarakat di dunia, khususnya umat Islam sendiri yang tidak mengetahui tentang siapa sebenarnya Draacula. Masyarakat umum hanya mengetahui bahawa Draacula adalah merupakan lagenda vaampire (pontiaanak) yang kehausan daarah, tanpa mengetahui kisah yang sebenarnya. Selain membongkar kebohongan yang dilakukan oleh Barat, dalam bukunya Hyphatia juga mengupas makna saliib dalam kisah Draacula.

Seperti yang telah diketahui umum bahawa penggambaran Draacula yang telah menjadi fiksyen tidak boleh dilepaskan dari dua benda, iaitu bawang putih dan saliib. Konon hanya dengan kedua benda tersebut Draacula akan takut dan boleh dikalahkan. Menurut Hyphatia penggunaan simbol sailib merupakan cara Barat untuk menghapus jejak sejarah pahlawan tentera Islam dalam peerang saliib, sekaligus untuk menunjukkan kehebatan mereka.

Sultan Mahmud II (di Barat dikenal sebagai Sultan Mehmed II) dan juga dikenali sebagai Al- Fateh dalam sejarah Islam, yang mengalahkan Draacula. Sultan ini merupakan penakluk Konstantinopel yang sekaligus penakluk Draacula, adalah insan yang telah mengalahkan dan memeenggal kepala Draacula di tepi Danua Snagov. Namun barat berusaha memutar belit fakta ini. Mereka berusaha agar merekalah yang kelihatan mengalahkan Draacula. Maka diciptakan sebuah ksyen bahawa

Draacula hanya boleh dikalahkan oleh saliib.

Image result for panglima dracula

Tujuan hendak mengaburkan peranan Sultan Mahmud II juga sekaligus untuk menunjukkan bahawa merekalah yang paling hebat, yang boleh mengalahkan Draacula si Haus Darah. Barat sentiasa berterus-terusan mencuba memutar belit fakta dengan pelbagai perkara, dengan tujuan supaya umat Islam sendiri terkeliru. Kerana mereka tahu bahawa umat Islam semakin lemah dan malas untuk membongkar sejarah yang sebenarnya.

Semoga kita tidak terjatuh kedalam peerangkap permainan Barat yang ingin melemahkan jati diri umat Islam.

Sumber: blogmazeer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *