Tular Guru Kaunselor Ini Mendakwa Dipuukul Oleh Ibu Bapa Pelajar, Namun Kantoi Ini Rupanya Perangai ‘Jiijik’ Guru Tersebut

KUALA LANGAT – Gara dikatakan bercinta dengan seorang remaja, seorang guru dituumbuk di bahagian muka oleh dua lelaki termasuk bapa saudara remaja perempuan berkenaan dalam kejadian di tepi Jalan Damai 15, Taman Damai Morib di sini, Isnin lalu.

Dalam kejadian pukul 8.30 malam itu, maangsa berusia 38 tahun yang merupakan guru di Sekolah Jenis Kebangsaan (T) Simpang Morib, Banting dikatakan mengalami bengkak di hidung.

Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintendan Azizan Tukiman berkata, kejadian dikatakan berlaku apabila maangsa yang juga kaunselor di sekolah tersebut telah berjumpa dengan seorang remaja perempuan India berusia 19 tahun yang ditemani bapa saudaranya berusia 37 tahun.

Katanya, ketika pertemuan itu dilakukan bapa saudara perempuan tersebut yang merupakan buruh kasar berada dalam keadaan maabuk dan agreesif.

“Bagaimanapun, perbincangan tersebut menjadi teegang apabila remaja tersebut memaarahi maangsa kerana menganggu hidupnya.

“Sewaktu maangsa ingin menghubungi pihak polis, bapa saudara remaja tersebut bersama rakannya telah menuumbuk maangsa di bahagian hidung sehingga berdaarah,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Online di sini hari ini.

Beliau yang terkejut dengan tindakan maangsa kemudiannya melaarikan diri sebelum menghubungi pihak polis.

Ujar Azizan, polis yang melakukan siasatan lanjut kemudiannya berjaya menahan bapa saudara perempuan berkenaan di Taman Delima, Banting pukul 2.30 pagi semalam.

“Soal-siasat mendapati suspek mengaku terlibat memuukul selain membuat provookasi uguutan jenaayah kepada maangsa dan polis kini sedang mengesan seorang lagi suspek yang telah dikenalpasti.

“Motif kejadian dipercayai akibat salah faham antara hubungan maangsa dan remaja perempuan tersebut. Kes disiasat mengikut Seksyen 506 Kanun Keseeksaan atas kesalahan uguutan jenaayah dan Seksyen 323 kanun sama menyebabkan cedera,” katanya.

Dalam perkembangan sama, Azizan turut menafikan dakwaan maangsa seperti yang tular di laman sosial Facebook miliknya bahawa wujud isu gangsteerisme dalam kes tersebut selepas risikan dan operasi dijalankan pihaknya.

“Hasil siasatan mendapati keterangan maangsa didapati tidak konsisten berhubung kes gaangsterisme itu.

“Semakan juga mendapati maangsa masih menjalani rawatan psikiatri di Hospital Klang dan Banting sejak 2013,” katanya.

Sumber- K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *