Pukuulan Demi Pukuulan Diteriima Pakatan harapan, Anak Buah Raja Trooll iaitu Ahmad Maslan Turut Up ‘Status’ Panas Ini 

Semenyih BN punya!

SEMENYIH – BN berjaya merampas kerusi DUN Semenyih daripada PH selepas calon mereka, Zakaria Hanafi menang dengan majori 1,914 undi dalam PRK DUN Semenyih.

Zakaria memperoleh 19,780, menewaskan ga lagi lawannya, Muhammad Aiman Zainali (PH) 17,866 ; Nik Aziz Aq Abdul (Parti Sosialis Malaysia (PSM)) 847 dan calon Bebas, Kuan Chee Heng mendapat 725 undi.

Keputusan diumumkan Pegawai Pengurus Pilihan Raya DUN Semenyih, Datuk Mohd Sayuthi Bakar pada jam 9.20 malam di Pusat Penjumlahan Undi di Dewan Seri Cempaka, Majlis Perbandaran Kajang, hari ini.

Kemenangan itu menyaksikan kini PH memiliki 50 kerusi DUN Selangor manakala kerusi pembangkang meningkat kepada enam kerusi DUN.

PRK DUN Semenyih diadakan apabila wakil rakyatnya, Bakhar Mohd Nor, 57, meninggaaal dunia akibat seraangan jantung, 11 Januari lalu.

Pada PRU-14, 9 Mei lalu, Bakhar mengetepikan penyandangnya Datuk Johan Abdul Aziz (BN); Mad Shahmiour Mad Kosim (PAS) dan S Arutchelvan daripada Parti Sosialis Malaysia (PSM).

Ketua Bahagian Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) Hulu Langat itu mengalahkan Johan, wakil rakyat dua penggal DUN Semenyih, dengan majori 8,964 undi selepas memperoleh 23,428 undi.

PRK DUN Semenyih adalah yang keempat diadakan di Selangor selepas PRU-14.

Sebelum ini, Selangor sudah mengadakan tiga PRK DUN iaitu di DUN Sungai Kandis, Seri Sea dan Balakong.

Kemenangan Berpihak Kepada BN Di Semenyih, Ini Kata-Kata Penuh Makna Najib Razak

Di Semenyih, jentera Barisan Nasional bukan sahaja berdepan dengan Pakatan Harapan malah seluruh jentera dan sumber yang ada pada Kerajaan Persekutuan dan Negeri.

Bermula dengan program penukaran minyak hitam percuma, kemudian janji-janji pembinaan klinik kesihatan dan hospital, dana penyelenggaraan dewan, pemberian hamper dan tawaran baik pulih rumah, pengawalan harga minyak dan baru-baru ini janji kajian pengambilalihan konsesi tol.

Bandingkanlah dengan calon BN Zakaria Hanafi yang hanya bermodalkan keikhlasan senyuman, doa dan berjabat tangan untuk memenangi rakyat Semenyih.

Terima kasih kepada semua pengundi Semenyih yang memberikan keyakinan kepada Zakaria Hanafi dan Barisan Nasional untuk mewakili tuan-tuan dan puan-puan semua.

Kemenangan kepada Barisan Nasional ini membawa maksud yang besar – kebangkitan rakyat!

Kini tiba masanya untuk rakyat menuntut segala kajian yang dijanjikan dan janji yang telah dibuat kepada rakyat, bermulalah dari PRU14 sehingga PRK kali ini oleh Kerajaan Negeri dan Kerajaan Persekutuan di bawah PH.

Takkanlah tiba-tiba Semenyih dah tak perlu klinik, tak perlu hospital, tak perlu jalan raya baik.

Janji yang ditabur itu kita lihatlah sama ada benar-benar ikhlas atau sebenarnya janji bersyarat.

Jangan kita beri peluang kepada Kerajaan hari ini sekadar bercakap kosong demi undi.

Saya ambil kesempatan ini merakamkan penghargaan kepada jentera Barisan Nasional, parti-parti komponen dan para penyokong yang telah berkempen sepanjang masa ini dan rakan-rakan kita dari PAS yang turut menyumbang tenaga dan membantu kita di setiap PDM.

Juga kepada semua pengundi di Semenyih.

Terima kasih!

Barisan Nasional tidak akan tumbang.

Setiap cabaran yang kami hadapi hanya akan memperkukuhkan parti.

Saya yakin Barisan Nasional akan dapat menempuh segalanya dan bangkit demi rakyat.

Hidup rakyat!

Di Semenyih, jentera Barisan Nasional bukan sahaja berdepan dengan Pakatan Harapan malah seluruh jentera dan sumber yang…

Posted by Najib Razak on Saturday, March 2, 2019

Sumber: FB Najib Razak

 Anak Buah Raja Troooll, Ahmad Maslan Turut Up ‘Status’ Panaas Ini

Image may contain: 1 person, smiling, sitting, standing, motorcycle and outdoor

Panaaas Puunggung Pakatan Harapan malam ini dek kekalahan sekali lagi di Semenyih setelah kekalahan lalu di Cameron Highland.

Terkini, Ahmad Maslan dengan status terbarunya ini memeerli lagi kerajaan di atas kemenangan itu

Bossku , Barisan Nasional menang ke tu ? 😁

Bossku , Barisan Nasional menang ke tu ? 😁

Posted by The Ahmad Maslan on Saturday, March 2, 2019

Di dalam komennya, sekali lagi memeerli pakatan harapan;

The Ahmad Maslan muka memang nampak pucat sikit sebab penat 😅 penat dengan fiitnah yang dilemparkan oleh PH

Rata-rata netizen mengucapkan beribu tahniah kepada jentera barisan nasional dan para menteri yang penat lelah memberikan tumpuan penuh kepada PRK Semenyih kali ini

Antara komen netizen:

Hayyat Shaari Takbir Allahhuakbar
Bossku menang
Rakyat menang
Bersatu ummah
Alhamdullilah

Azahar Mansor terima kasih pas…tanpa anda siapa lah kami…kekalkan penyatuan ini sehinggah pru15 insyallah kerajaan malaysia kita rampas kembali

Ghazali Zul Rekod Terbaik Dunia!!
PH hanya bertahan di Dun Semenyih selama 10 bulan
#maluapabosku

Azim Kembo Alhamdulilah..walaupun xubah ape2 tapi ni mmbuktikan rakyat da tolak pakatan harapan..undi anak muda kembali ke BN..terima kasih pengundi pas…

Rolando Reynolds Tak sia-sia juga kita sama-sama berkempen demi untuk kemenangan BN keseluruhannya Datuk. Ini baru Slogan ” 1 M’sia ”

Sumber: FB Ahmad Maslan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *