Selepas Pengumuman Kemenangan BN Di Semenyih, Mat Hassan Dedah Taktik Kemenangan Mereka Di Semenyih

Susulan Kekalahan Di PRK Semenyih, Mukriz Bagi Amaran Kepada Jentera Kerajaan Dan Ini Tindakan Serta Merta Akan Diambil

“KITA anggap ini (kekalahan) sebagai satu mesej yang perlu dihayati sebaik mungkin selepas ini,” kata Naib Presiden Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Mukhriz Mahathir.

Menurut beliau, kekalahan parti kerajaan pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih hari ini adalah isyarat kepada mereka untuk memperbaiki segala kelemahan dan kesilapan sehingga ‘dihukum’ rakyat.

“Kita dah cuba sedaya upaya untuk memberi penerangan dan sebagainya di Semenyih, tapi rakyat lebih tahu apakah pilihan mereka dan kita terima keputusan ini dengan hati yang terbuka.

Image result for mukhriz

“Selepas ini, di mana-mana bahagian yang kita rasakan ada kesilapan serta kelemahan, itu tentulah kita perlu cuba perbaiki sedaya mungkin,” katanya ketika ditemui di Bilik Gerakan Utama PH di Bandar Rinching, Hulu Langat, malam ini.

Mengulas mengenai punca kekalahan itu, Mukhriz yang juga Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) berkata, pihaknya akan membuat kajian terperinci untuk mengenal pasti kelemahan selain telah mengenal pasti beberapa isu.

“Selepas ini mungkin ada beberapa lagi PRK, mungkin ada kawasan kita bertanding, saya tak tahu.

“Kita kena ambil kira isu berbangkit yang berkait rapat dengan kawasan dan negeri dalam apa juga keputusan yang dibuat,” katanya.

Sumber: hmetro

Zakaria pilihan tepat

“KITA pilih calon yang tepat, faktor itu memainkan peranan baik untuk kemenangan ini,” kata Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan.

Beliau berkata, BN memilih Zakaria Hanafi sebagai wakil rakyat yang boleh mewakili rakyat dan dikenali ramai dalam kalangan pengundi.

Katanya, justeru suara rakyat di Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih akan diangkat ke Dewan walaupun BN hanya memiliki lima wakil.

“Setelah kita dapat keputusan hari ini, ia adalah ujian sebenar dan saya bersyukur serta ucapan terima kasih khususnya kepada Datuk Takiyuddin Hassan (Setiausaha Agung PAS) dengan kerjasama yang baik ini.

“Penghargaan kepada PAS yang ‘dibelasah’ teruk, lega sedikit kami, kemenangan ini akan diteruskan ke Rantau,” katanya.

Beliau bercakap kepada media selepas Zakaria diisytiharkan menang pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Semenyih di Dewan Seri Cempaka, Kajang, hari ini.

Dalam pada itu, Mohamad berkata, momentum kemenangan itu diharapkan dapat diteruskan pada PRK Rantau tidak lama lagi.

Beliau berkata, BN akan mencuba sebaik mungkin di Rantau.

“Kita tak sebut yakin, kita cuba, lain padang lain belalang lain, lain peranan.

“Dia makan kita empat, kita makan dua, mungkin makan tiga,” katanya.

sUMBER: HMETRO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *